Wednesday, July 26, 2006

HARUBIRU adalah sebuah filem yang dihasilkan oleh kumpulan karyawan muda yang cuba mengenengahkan subjek dan sudut pandangan karya yang lebih segar selain membawa pernyataan-pernyataan yang tersendiri. Ia lantas mempengaruhi teknik bercerita dan gaya persembahan yang memberi nafas baru dalam pelbagai aspek perfileman.

HARUBIRU adalah sebuah filem yang secara terbuka dan berani mengenengahkan isu-isu sosial remaja masakini. Menerusi isu seks- dadah, glamour, skandalisme dan sindiket yang selalu dianggap kontroversial dan berlatarbelakangkan kehidupan urban di KL, filem ini memaparkan kesan dan akibat yang mampu membawa pengajaran kepada para penonton menerusi lakonan hebat gabungan nama-nama penting dalam 2 generasi pelakon handalan di Malaysia seperti Que Haider, Eman Manan, Dynaz, Ijoy Azhari dan Betty Benafe.

HARUBIRU telah dipertontonkan secara eksklusif kepada beberapa nama besar / tokoh perfileman negara antaranya U Wei HjSaari, Adman Salleh, Bade Hj Azmi dan Mamat Khalid bagi menguji sejauhmana keberkesanannya sebagai sebuah karya filem. Secara keseluruhannya, mereka bersetuju untuk mengatakan bahawa filem ini memiliki keunikan dan kekuatannya yang tersendiri lantas mampu memberi impak kepada khalayak umum.

HARUBIRU berjaya diterbitkan menerusi ruang dan peluang yang diberikan oleh Syarikat Pengedaran JAS menerusi Puan Raja Azmi, selaku Eksekutif Producer

0 Comments:

Post a Comment

<< Home